Knockout-matcher i FIFA 2022

Åttondelsfinalen spelades 3-7 december.Grupp A-vinnare Nederländerna gjorde mål genom Memphis Depay, Daley Blind och Denzel Dumfries när de besegrade USA med 3–1, med Haji Wright som gjorde mål för USA.Messi gjorde sitt tredje av turneringen tillsammans med Julián Álvarez för att ge Argentina en tvåmålsledning över Australien och trots ett självmål från Enzo Fernández från ett Craig Goodwin-skott vann Argentina med 2–1.Olivier Girouds mål och Mbappés brace gjorde det möjligt för Frankrike att vinna 3–1 över Polen, där Robert Lewandowski gjorde det ensamma målet för Polen från en straff.England slog Senegal med 3–0, med mål från Jordan Henderson, Harry Kane och Bukayo Saka.Daizen Maeda gjorde mål för Japan mot Kroatien i första halvlek innan en utjämning från Ivan Perišić i den andra.Inget av lagen kunde hitta vinnaren, då Kroatien besegrade Japan med 3–1 i en straffläggning.Vinícius Júnior, Neymar, Richarlison och Lucas Paquetá gjorde alla mål för Brasilien, men en volley från sydkoreanen Paik Seung-ho reducerade till 4–1.Matchen mellan Marocko och Spanien slutade oavgjort efter 90 minuter, vilket ledde till förlängning.Inget av lagen kunde göra mål på förlängningen;Marocko vann matchen med 3–0 på straffar.Ett hattrick av Gonçalo Ramos ledde till att Portugal besegrade Schweiz med 6–1, med mål från Portugals Pepe, Raphaël Guerreiro och Rafael Leão och från schweiziske Manuel Akanji.

Kvartsfinalerna spelades den 9 och 10 december.Kroatien och Brasilien slutade 0–0 efter 90 minuter och gick till förlängning.Neymar gjorde mål för Brasilien i den 15:e minuten av förlängningen.Kroatien kvitterade dock genom Bruno Petković i den andra perioden av förlängningen.Med oavgjord match avgjorde en straffläggning tävlingen, där Kroatien vann straffläggningen med 4–2.Nahuel Molina och Messi gjorde mål för Argentina innan Wout Weghorst kvitterade med två mål strax före matchens slut.Matchen gick till förlängning och sedan straffar, där Argentina skulle vinna med 4–3.Marocko besegrade Portugal med 1–0, och Youssef En-Nesyri gjorde mål i slutet av första halvlek.Marocko blev den första afrikanska och den första arabiska nationen att gå så långt som till semifinalerna i tävlingen.Trots att Harry Kane gjorde en straff för England räckte det inte för att slå Frankrike, som vann med 2–1 på grund av mål från Aurélien Tchouaméni och Olivier Giroud, vilket skickade dem till sin andra VM-semifinal i rad.

Kom och designa ditt eget paraply för att stödja laget!

Posttid: 2022-13-13